'Balasan' untuk kekasih suami


VIETNAM - Beberapa gambar seorang wanita yang kemaluannya dilumur dengan cili kerana dituduh menjalinkan hubungan dengan suami orang, viral di media sosial. 

Lapor China Daily, kejadian itu berlaku di Wilayah Nguyen dan si isteri yang dinamakan sebagai LC, mengesyaki suaminya curang dan mempunyai wanita simpanan. 

Setelah disiasat,  LC berjaya mendapatkan alamat kediaman wanita berkenaan. Setelah berfikir panjang, LC  mengambil keputusan untuk meminta bantuan dari tiga rakannya untuk menyerbu kediaman wanita berkenaan. 

Mangsa yang berpakaian merah kemudian diserang dan berlaku pergelutan di antara mereka di atas katil biliknya. Sementara salah seorang daripada mereka merakam kejadian itu menggunakan telefon bimbit. 

Setelah beberapa ketika, mereka berjaya menangkap dan menanggalkan seluar dalam wanita itu. Mangsa cuba melepaskan diri dan meronta-ronta, namun gagal berbuat demikian kerana kaki dan tangannya telah ditahan oleh dua rakan isteri kepada teman lelakinya itu. 

Dalam masa yang sama si isteri menggunakan sarung tangan mengambil segenggam cili yang dibawanya lalu dilumur pada kemaluan mangsa yang dituduh menjalinkan hubungan dengan suaminya. 

Mangsa tidak berdaya menghalang perbuatan mereka dan hanya mampu menutup wajahnya dengan bantal daripada dirakam lensa kamera.


Setelah kejadian itu, LC memuat naik gambar-gambar yang dirakam di Facebook dan viral di pelbagai media sosial serta mencetuskan pelbagai reaksi netizen. 

Ramai yang bersetuju dengan tindakannya itu, tetapi tidak kurang juga menganggap perbuatan LC dan rakan-rakannya terlalu kejam dan tidak adil.

"Dia perlu kawal kemarahan diri dan serahkan kes itu kepada pihak berkuasa untuk mengambil tindakan. Selain itu, kemaluan suaminya juga patut dilumurkan dengan cili kerana dia juga bersalah dalam kes ini," kata netizen. 

Difahamkan, LC telah memadamkan gambar-gambar tersebut dari Facebook. Tetapi sudah terlambat kerana gambar-gambar itu telah tersebar meluas di media sosial.

LC dan suaminya yang tinggal di Taiyuan (China), ketika dihubungi enggan mengulas tentang kejadian itu.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment