Lelaki diculik & dirogol 3 wanita selama 3 hari


AFRIKA SELATAN - Seorang lelaki berusia 23 tahun berada dalam keadaan trauma selepas diculik dan dirogol tiga wanita yang tidak dikenalinya, lapor Daily Mail

Dalam kejadian Jumaat lalu, mangsa terdahulu menaiki teksi komuniti untuk pergi ke timur Pretoria, yang di dalamnya ada tiga wanita. Mangsa diarahkan duduk di depan. 

Mangsa kemudian disuntik dengan cecair yang tidak dapat dikenal pasti menyebabkan dia pengsan. 

Menurut jurucakap polis, apabila tersedar, mangsa mendapati dia berada di atas katil dalam sebuah bilik. 

"Kesemua suspek wanita itu kemudian memaksa lelak iitu minum minuman tenaga sebelum merogolnya bergilir-gilir selama tiga hari. 

"Polis Afrika Selatan mengambil serius semua laporan kesalahan seksual tanpa mengira jantina," katanya. 

Selepas kejadian itu, mangsa kemudian ditinggalkan di kawasan lapang dalam keadaan separuh bogel sebelum menumpang kereta orang awam untuk ke balai polis membuat laporan. 

Jurucakap Pertubuhan Mangsa (Lelaki) Penderaan Seksual Afrika Selatan, Rees Man, berkata, hampir 20% jenayah seksual membabitkan lelaki sebagai mangsa dilaporkan. 

"Ramai mangsa lelaki tidak membuat laporan polis berbanding wanita kerana menganggap polis tidak mengambil serius dengan kes mereka," katanya. 

Jenayah dan keganasan seksual di Afrika Selatan semakin meningkat dan dianggarkan lebih setengah juta kes rogol berlaku setiap tahun di negara itu. - The Reporter
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment