Sweet betul 'Beauty & The Beast' ini, belakang hospital pun jadi ye?


MIRI, SARAWAK - "Apa nak jadi dengan budak-budak zaman sekarang?" demikian respon netizen terhadap gambar viral pelajar lelaki dan perempuan didapati bercumbuan di belakang hospital.

Individu yang merakam dan memuat naik gambar berkenaan di laman Facebook, Augustine Bayinz, berkata, kejadian itu berlaku di belakang Hospital Betong, lebih kurang jam 5 petang, ketika dia sedang menunggu di dalam kereta. 

"Sweet betul 'Beauty and The Beast' ini yang sanggup buat perkara yang tidak sepatutnya di tempat orang sakit. Sudahlah masih memakai pakaian sekolah, tetapi dah berani buat begini di belakang tempat dialisis. 

"Orang lain nak cuci buah pinggang, mereka berdua pula cuci mulut dan air liur. Nampak sangat lelaki itu lebih muda dari perempuan terbabit," tulisnya. 

Augustine kesal, anak-anak muda zaman ini tidak berakhlak menyebabkan ada yang sanggup menjual maruah diri demi keseronokan. Malah, beliau tidak menolak gejala sosial ini berlaku berpunca dari pendedahan media sosial yang tidak terkawal menyebabkan golongan muda terpengaruh dan suka mencuba sesuatu yang baru sehingga mengadai akhlak mereka sendiri. 

"Bukan nak menjatuhkan maruah mereka tetapi cuma nak bagi kesedaran bagi adik-adik yang masih bersekolah. 
"Ibu bapa bersusah payah mencari rezeki halal untuk sekolahkan anaknya, tetapi dua manusia ini pula mensia-siakan usaha ibu bapa dengan melakukan perkara-perkara yang haram. Insaflah," katanya. - The Reporter
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment