Punca kes buli di SMK Bandar Sri Damansara 2

Punca kes buli di SMK Bandar Sri Damansara 2|Pelajar perempuan tingkatan satu cedera di kepala dan bahu dipercayai dipukul dua pelajar perempuan tingkatan tiga di sekolah di Bandar Sri Damansara, di sini, semalam.
Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata, pihaknya menerima panggilan daripada pengurusan sekolah terbabit yang memaklumkan pelajarnya cedera akibat dipukul pada 3.15 petang.
Katanya, sepasukan anggota polis ke lokasi bagi tindakan lanjut.
“Siasatan awal dilakukan berdasarkan percakapan saksi mendapati mangsa berselisih faham dengan dua pelajar perempuan tingkatan tiga.
“Akibat perselisihan faham itu, seorang daripada dua pelajar perempuan terbabit menarik tudung mangsa hingga terjatuh, manakala rakannya memijak kepala serta menyepak bahu mangsa hingga menyebabkan kecederaan.
“Mangsa yang cedera di kepala dan bahu di hantar ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan dan menerima empat jahitan di kepala,” katanya.
Menurutnya, pihak polis sedang mengesan dua suspek terbabit bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment