Jika anda mengalami sihir yang berulang-ulang dan tiada kesudahan, bolehlah mengamalkan ilmu ini dengan niat memberi kesedaran dan pengajaran supaya penyihir/tukang upah tersebut insaf dan tidak lagi mengganggu ketenteraman kehidupan kita sekeluarga serta bertawakal mereka berhenti dari melakukan kerja-kerja terkutuk itu. Kaedah Pulang Sihir Yasin 7 Mubin Kaedahnya adalah anda perlu melakukan: 1. Bangun pada waktu tengah malam, sucikan diri dan berwuduk. 2. Melakukan Solat Sunat Taubat 2 rakaat. 3. Mendirikan Solat Sunat Hajat 2 rakaat disudahi dengan doa dijauhi gangguan sihir. 4. Setelah selesai, baca Surah Yasin hingga bertemu perkataan ‘Mubin’ (مبين) yang pertama, hendaklah wakaf (berhenti) dan berdoa “minta dipulangkan sihir kepada penyihir”. 5. Ulang lagi dari awal membaca Surah Yasin sehingga perkataan ‘Mubin’ (مبين) kedua, berdoa macam tadi. 6. Lakukan semua langkah tadi iaitu mengulangi semula membaca dari awal Surah Yasin, setiap kali berjumpa perkataan ‘Mubin’ (مبين) yang ke 3,4,5,6 dan ketujuh lalu berdoa lagi “minta dipulangkan sihir kepada penyihir dengan niat untuk memberi pengajaran”. 7. Kemudian teruskan membaca baki Surah Yasin tadi hingga selesai. 8. Selepas itu tidur dan bacalah Surah Al Kautsar 10 X dengan niat memohon petunjuk melalui mimpi. . InsyaAllah berhasil…. Semoga ia dapat digunakan ke arah kebaikan dan memberi suatu yang bermanfaat untuk kita semua… InsyaAllah

Ada beberapa jenis makanan yang mengandungi gula dan menjadi gas berlebihan dalam badan kita bila kita makan. Ada makanan yang mungkin anda dah tahu dan mungkin ada yang belum. Ini antara 10 jenis makanan yang menyumbang angin berlebihan dalam badan.


1. Kacang
Kacang mengandungi banyak raffinose, gula kompleks yang menyebabkan masalah pencernaan. Raffinose akan melalui usus kecil ke usus besar di mana bakteria akan memecahkan ia ke bawah, menghasilkan hidrogen, karbon dioksida, dan gas metana, yang keluar melalui rektum.

2. Produk Tenusu
Laktosa adalah gula yang ada di dalam susu dan produk tenusu yang paling, termasuk keju dan ais krim.

3. Bijirin  
Bijirin penuh seperti gandum dan oat mengandungi serat, raffinose, dan kanji. Semua ini dipecahkan oleh bakteria dalam usus besar, yang membawa kepada gas. Malah, beras adalah satu-satunya bijirin yang tidak menyebabkan gas.


4. Sayur-sayuran
Sayur-sayuran tertentu seperti tauge, brokoli, kubis, asparagus, dan kubis bunga diketahui menyebabkan gas berlebihan. Seperti kacang, sayur-sayuran juga mengandungi gula yang kompleks, raffinose.

5. Soda
Minuman bikarbonat dan soda sememangnya mengandungi gas yang sangat banyak. Jadi tak mustahil lepas minum kita akan sendawa gas yang kita minum!

6. Buah-buahan
Buah-buahan seperti epal, pic, pear, dan prun mengandungi gula semula jadi alkohol, sorbitol, yang badan yang menyebabkan masalah pencernaan.

7. Gula-gula
Menghisap gula-gula boleh menyebabkan anda menelan udara tambahan. Banyak gula-gula juga menggunakan sorbitol sebagai pemanis.

8. Bawang
Bawang mengandungi gula semula jadi yang dikenali sebagai fruktosa. Seperti raffinose dan sorbitol, fruktosa menyumbang kepada gas apabila bakteria dalam usus memecahkan ia ke bawah.

9. Chewing Gum
Nampak chewing gum macam tak mengandungi apa-apa gas kan. Tapi sebenarnya apabila kita mengunyah gula-gula getah, kita telan lebih banyak udara.

10. Makanan proses

Makanan proses mengandungi pelbagai bahan-bahan, termasuk fruktosa dan laktosa


via Bin Usrah
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment