Inilah Ranking 10 Artis Wanita Paling Cantik Di Malaysia Yang N0mb0r 6 Dan 8 Tu Betul Ke Dah Takde 0rang Lain Ke Yang Lagi Cantik

10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B

Wanita dan kecantikan mustahil dapat dipisahkan apatah lagi kepada g0l0ngan artis dan selebriti. Ada sanggup berbelanja besar untuk tampil anggun dan bergaya.@@@
Sebagai individu yang terg0l0ng dalam kel0mp0k menjadi perhatian ramai, memang agak jarang melihat artis muncul tanpa mekap, apatah lagi dengan penampilan wajah asli. 
Namun di persada industri hiburan tanah air kini senari0 sudah berubah apabila kebanyakan bintang baru terutama yang berwajah Pan-Asia tetap tampil menawan walaupun tanpa secalit mekap.
Bagaimanapun, tidak terkecuali artis yang dilahirkan tanpa darah campuran seperti Erin Malek dan Wawa Zainal yang tetap muncul anggun walaupun tidak bers0lek. 
Justeru, ikuti paparan menarik yang berk0ngsi beberapa amalan penjagaan kecantikan 0leh 10 artis paling jelita masa kini yang berusia di bawah usia 30 tahun. 
Elfira L0y

10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Sejak kecil Elfira L0y atau nama sebenarnya, Nur Elfira L0y Ahmad Sabri suka bers0lek. Antara amalannya untuk menjaga kecantikan, dia mesti mencuci muka setiap hari dan menjaga pemakanan hariannya. 
Dalam sebulan saya akan ke sebuah premis kecantikan di Sungei Wang, Bukit Bintang untuk menjalani pr0ses mencuci muka yang k0snya RM50 saja. Saya bukan jenis 0rang yang sanggup mengeluarkan belanja besar untuk mencantikkan wajah. Cukuplah, sekadar sekali dalam sebulan saja.
Untuk jagaan kulit badan dia mengamalkan petua keluarga turun-temurun daripada datuknya iaitu menggunakan hampas kelapa untuk mencuci dan membuang daki pada badan. 
Hampas kelapa sebenarnya berminyak dan senang menanggalkan daki. Saya juga tidak berminat memutihkan kulit badan. Bagi saya, cukuplah kulit sekadar nampak lembap setiap masa, katanya. 
Izara Aishah
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Izara Aishah Hisham pula hanya mencuci muka dua kali sehari iaitu sebelum dan selepas bangun tidur. 
Akuinya, sikap tidak selalu bermekap dan dia selesa berada di tempat awam tanpa s0lekan.
Saya bersyukur tidak mempunyai masalah kulit muka. Namun saya tak b0leh makan kacang kerana cepat naik jerawat dan saya juga tak jaga makan. Saya makan apa saja yang dihidangkan, katanya. 
Berdarah kacukan Melayu dan Pakistan di sebelah ibunya, Izara yang dikenali ramai menerusi drama seperti Vanila C0klat, Keranamu Laila dan Naziha itu adalah pemenang tempat kedua Dewi Remaja 2009/2010. 

Anzalna Nasir
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Berperwatakan lembut, pelak0n meningkat naik Nur Anzalna Md Nasir ini juga memiliki wajah yang menawan. Apatah lagi, jika dia tampil menggayakan gaun labuh dan pendek. 
Anzalna yang bakatnya dicungkil menerusi pencarian Dewi Remaja 2010/2011 itu, turut dikenali ramai menerusi lak0nan berkesannya dalam drama Adam dan Hawa bersama Aar0n Aziz dan Nadiya Nisaa. 
Nur Fathia
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Rahsia penjagaan kulit pelak0n utama drama Diandra, Nur Fathia Abdul Latiff pula dia mengamalkan pengambilan makanan tambahan dikenali sebagai Kekc0lly yang juga pr0duk kesihatan dari K0rea Selatan. 
Fathia pernah mengalami masalah kulit kusam apabila tidak bermekap dulu dan kini dia sudah menemui jalan penyelesaian. 
Saya bukanlah 0rang yang taksub pada pr0duk makanan kesihatan. Namun, saya tertarik untuk mencuba pr0duk dari K0rea itu kerana dihasilkan daripada bahan semula jadi yang selamat.
Saya selidik dulu penghasilan pr0duk itu sebelum membuat keputusan mencuba. Nampaknya, percubaan saya berbal0i kerana pr0duk itu sesuai dengan saya. Selain itu, saya juga pastikan dapat tidur yang cukup.
Selain itu, saya amalkan penggunaan pr0duk pelindung sinaran matahari setiap kali keluar rumah dan ketika berada di l0kasi penggambaran serta membasuh muka setiap hari, katanya.
Ujarnya, masalah kulit mudah berlaku apabila sering terdedah dengan sinaran matahari yang terik. Ia sama sekali b0leh mer0sak kulit dan cepat nampak tua. Fathia yang berdarah kacukan Melayu dan Arab lebih selesa memilih pr0duk dihasilkan dari Jepun dan K0rea kerana mereka menggunakan tekn0l0gi terkini dan bahan 0rganik. 
Neel0fa
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Berdarah kacukan Melayu, Pakistan dan Arab, tak dinafikan Neel0fa juga amat jelita. Justeru, tidak hairan apabila pemilik nama sebenar N00r Neel0fa M0hd N00r ini berjaya menjadi juara Dewi Remaja 2010/2011.
Memiliki bakat besar dalam bidang seni, Neel0fa yang pernah membintangi filem Azura 2012 dan Hantu Kapcai itu, kini lebih aktif mengacara pr0gram TV seperti N0na dan Melet0p. 
Kilafairy
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Memiliki bibir paling seksi dan menawan, pelak0n dan penyanyi, Kilafairy juga tidak mengenakan s0lekan di wajahnya. Bahkan, gadis manis ini bijak dalam penampilan.
Kilafairy atau nama sebenarnya, Syakila Nisha Jahangir Khan yang juga anak b0ngsu kepada penyanyi terkenal, R0hana Jalil berjaya membina namanya sendiri tanpa terus dibayangi kehebatan ibunya. 
Emma Maemb0ng
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Pemilik nama sebenar, Fatimah R0hani Ismail atau mesra dengan sapaan Emma Maemb0ng ini juga berada dalam kel0mp0k artis yang tetap kelihatan jelita walaupun tanpa mekap. 
Berdarah kacukan Melayu dan Sc0tland daripada ibunya, Emma juga dilihat sering tampil dengan s0lekan nipis ketika menghadiri majlis hiburan. 
Bukan sekadar pelak0n, Emma yang turut aktif sebagai m0del iklan ini pernah membintangi drama seperti Kau Yang Terindah, Cinta Itu Milikku dan Kampung Girl. Emma juga pernah menjadi finalis Artis Baru Wanita P0pular Anugerah Bintang P0pular Berita Harian 2012 (ABPBH2012). 
Tasha Shilla
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Kehebatan Tasha Shila atau nama sebenarnya, Natashasheila Abd Razak dalam lak0nan sudahpun dibuktikan 0leh artis yang memiliki mata paling cantik ini. 
Pernah membintangi filem Ratu The M0vie, drama seperti Epil0g Cinta Khirana dan Rindu Bertamu Di Abu Dhabi, Tasha sudah merangkul anugerah Artis Baru Wanita P0pular ABPBH 2011 dan Anugerah Her0in Baru Terhebat di Anugerah Bl0ckbuster 2012. 
Nelydia Senr0se
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B
Kematangan wajah pelak0n remaja Nelydia Senr0se tak b0leh dinafikan. Apatah lagi, Nelydia juga kini menjalin hubungan cinta dengan lelaki matang, Qi Razali, 35. 
Masih lagi melanjutkan pengajian dalam bidang psik0l0gi, pemilik nama sebenar Nik Zaris Nelydia Senr0se Nik Sen ini yang berdarah campuran Melayu dan Siam cukup dikenali peminat menerusi drama Setia Hujung Nyawa dan terkini, Bukan Kerana Aku Tak Cinta yang diadaptasi daripada n0vel. 
Wawa Zainal
10%2BArtis%2BWanita%2BPaling%2BCantik%2B

Berstatus isteri menghalang pelak0n Wawa Zainal untuk memastikan kulit wajahnya yang jelita sentiasa terpelihara. 
Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin mengamalkan minum banyak air suam serta mengelak daripada makan kacang kerana mudah tumbuh jerawat.
Saya jaga kulit muka biasa-biasa saja. Saya juga pakai mask (t0peng muka) setiap dua minggu sekali, katanya.

Menurut anak jati Sabah yang pernah muncul dalam filem 99 Kali Rindu dan Budak Pailang itu, dia juga tak lupa membasuh mukanya dua kali dalam sehari.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment