(Video) Hina 'Datuk', Lelaki Bertatu Disebab Dengan Hos Getah


GEORGETOWN - Video seorang lelaki yang didakwa menghina 'Datuk' yang meninggal dunia di Facebook, disebat dengan hos getah, viral di media sosial, lapor Free Malaysia Today. 

Dalam video tersebut, mangsa disebat dengan hos getah sebanyak 47 kali tanpa belas kasihan. Mangsa merayu berhenti dipukul, namun tidak diendahkan. Lebih teruk lagi, beberapa lelaki yang lain turut menahan kaki dan kepalanya agar mangsa kekal meniarap bagi memudahkan lelaki itu memukulnya. 

Bertindak di atas maklumat orang awam, polis segera ke lokasi kejadian, sebuah rumah urus mayat dan menyelamatkan mangsa yang bertatu itu. Sekumpulan individu yang menyebatnya turut ditahan. 

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Senior Asisten Komisioner Zainol Samah berkata, mangsa disebat kerana menghina seorang 'Datuk' yang meninggal di dunia di laman Facebook.


Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada kejadian yang menimpa mangsa itu mempunyai kaitan dengan pembunuhan seorang peniaga, Datuk Ong Teik Kwong dan 7 yang lain ditembak. Teik dan dua lagi mangsa terbunuh, manakala yang lain cedera. 

Mangsa kemudian di bawa ke balai untuk membuat laporan. - The Reporter
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment