MUAT NAIK VIDEO BERUBAT DENGAN DATUK HARON DIN : NETIZEN BERBALAH DI INSTAGRAM NEELOFAGEMPAR!!! Sesuatu Yang ANEH Terjadi Ketika Neelofa Sedang 'Berubat" Dengan Datuk Haron Din! Lihat FOTO Yang Ke-3 Tu... Korang PERASAN Tak Apa Haron Din Tu 'TERR,,,PEGANG'...!!!


Beberapa hari lepas, Neelofa ada memuat naik video dimana beliau berubat dengan pengamal perubatan Islam terkenal Datuk Dr Haron Din.


Didalam video berkenaan, ia menunjukkan bagaimana proses ruqyah dilakukan dimana Haron Din meletakkan tangannya dibahagian belakang  baju  Neelofa sambil membaca ayat-ayat suci Al –Quran.

Namun, video tersebut mencetuskan sedikit perbalahan dikalangan pengikutnya di Instagram. Ada pihak yang mengatakan perkara itu seakan menimbulkan fitnah dan tidak harus dimuat naik ke media sosial.

Walaubagaimanapun, beberapa pihak bertindak mempertahankan Neelofa dan menyatakan tidak salah untuk Haron Din meletakkan tangannya di badan Neelofa kerana ia berlapik dan ia langsung tidak menimbulkan nafsu kerana bertujuan untuk berubat.

Malah tindakan Neelofa memuat naik video berkenaan sekurang-kurangnya memberikan informasi serta gambaran ketika ruqyah dijalankan.

Berikut antara komen netizen :-

Korang ni agak-agakla kalau hendak beri komen sekali pun.  Sebelum hendak menjatuhkan seseorang dan mengkritik mereka lebih baik ada ilmu yang penuh di dada. Apa yang dilakukan oleh Haron Din untuk mengubati Neelofa adalah perkara biasa dan ia tidak menimbulkan sebarang fitnah. Apa-apa pun, beruntung Neelofa kerana dapat bertemu dengan ahli agama dan pengamal perubatan Islam yang cukup terkenal dan mempunyai banyak kelebihan.
:)

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment