Cemerlang Di Sekolah. Tp Apa Yg Pelajar 15 Tahun DEDAHKAN Di Hospital Amat MENGEJUTKAN !!!

Cemerlang Di Sekolah. Tp Apa Yg Pelajar 15 Tahun DEDAHKAN Di Hospital Amat MENGEJUTKAN !!! | Seperti yang diceritakan oleh staf sebuah hospital tersohor di utara tanahair. Farah (bukan nama sebenar), umur 15 tahun, seorang yang pelajar agak cemerla#ng di sekolah. Setiap tahun, dia menduduki kelas pertam#a dan dia antara top 10 dalam kelasnya. Siapa sangka di sebalik wajah tenangnya tersimpan satu rahsia yang sangat berat untuk dipikul.

Sekadar Gambar Hiasan.
Segala-galanya terungkai apabila dia dibawa oleh ibunya ke hospital untuk membuat permeriksaan di jabatan o&g. Dia tekad untuk buat laporan polis selepas beberapa kali aduan kepada ibunya tidak diendahkan. Pemeriksaan di hospital membuktikan yang aduannya selama ini adalah benar. Dia memberitahu polis yang sejak umurnya 12 tahun, dia kerap dirogoI oleh abangnya sendiri di rumah !!!!
Sedikit latar Farah. Dia anak bongsu dari 5 adik beradik. Dia tak kenal pun ayahnya siapa. Ibu beri 3 orang anaknya kepada orang lain unt#uk jaga. Ibunya cuma jaga abang sulung dia dan dia sa#haja dan men#etap dalam satu rumah. Selain m#ereka, teman lelaki ibunya turut menetap bersama mereka. Ibunya bekerja sebagai cleaner, masuk kerja pagi dan balik malam. Memang jarang-jarang sekali berada di rumah. Abang sulungnya pula tak bekerja. Dah la tak bekerja, lepas tu jadi penagih dadah pula. Abang sulungnya jarang balik rumah. Tapi bila dia balik rumah
Farah memberitahu sejak dia berumur 12 tahun, ketika ibunya tiada di rumah, abangnya pulang. Abangnya yang seperti orang gila itu merogoI dia tanpa belas kasihan. Dalam tempoh sebulan, kadang-kadang dia dikerjakan 2 kali, kadang-kadang 3 kali sehingga dia jadi lali. Ketika menceritakan kisahnya ini, tangan Farah bergerak-gerak. Dia berasa tidak selesa apabil#a staf hospital bertanyakan kisah hitam mereka.
Ibunya pula membisu. Bukan sekali anaknya itu beritahu dia tentang kejadiaan aib itu. Kini dia tampak malu dengan staf hospital. Kejadian ini dah menjadi kes polis. Bayangkan anak berumur 12 tahun dirogol abangnya sendiri selama 3 tahun. Pelajar cemerlang tu
Ini buk#an kisah dongeng. Inilah antara realiti masyarakat yang ramai tak tahu. Semoga kisah ni menjadi iktibar kepada semua. Kebanyakkan kes kejadian rogoI berlaku ekoran dari kelemahan dalam sistem kekeluargaan itu sendiri.
loading...
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment