'Tak lama lagi kena tahan juga...'


PUTRAJAYA - Berang dikenakan saman kerana memandu di lorong kecemasan,  seorang lelaki tergamak memuat naik status menghina dan memaki hamun dua anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dikecam di laman WeChat. 

Bukan sahaja dihina, malah lelaki itu turut mendoakan dua anggota terbabit terlibat dalam kemalangan dan masuk neraka kerana telah menghancurkan mood perayaan Tahun Baru Cina mereka. 

"Kalah-kalah anjing, keturunan banjingan kurap, lanj*ao size cacing hangus macam arang. P*ki bini diorang pun terbakar hangus lober nokumbir habis kali. 

"Wish diorang dua accident terus mati masuk hell! Spoil our CNY mood only. Puii jahanam." katanya. 

Jelas lelaki itu, dia menggunakan lorong kecemasan kerana ingin bergegas pulang ke rumah untuk makan besar sempena malam Tahun Baru Cina. Malah, lelaki berkenaan turut mengaku mahu memberi rasuah kepada dua anggota terbabit. 


Seorang rakannya WeChatnya yang terbaca status biadab itu kemudian memuat naik gambar screenshot di media sosial, mencetuskan pelbagai reaksi netizen. 

Menyedari statusnya itu diviralkan, individu berkenaan segera memadamkan akaun WeChatnya. Namun sudah terlambat untuk berbuat demikian. 

Netizen mendesak pihak berkuasa menyiasat dan menahan lelaki terbabit kerana cubaan merasuah, menghina dan mengaibkan dua anggota JPJ berkenaan yang hanya menjalankan tugas. - The Reporter
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment