'Papa, kenapa saya jadi macam ni?'


KUALA LUMPUR - Mohd Arifuddin Mohd Norhafis, 9, yang menghidap kanser tisu berkemungkinan akan hilang penglihatan. Doktor juga turut mengesahkan terdapat ketumbuhan di bahagian kiri kepalanya, lapor Harian Metro.

Keadaan itu menyebabkan mata kiri murid tahun tiga Sekolah Kebangsaan Sungai Binjai Klang itu terkeluar, pipi membengkak selain menghadapi masalah pendengaran dan pertuturan. 

Bapanya, Mohd Nor Hafis Abd Aziz, 33, berkata, anaknya telah ditempatkan di Wad Kanser (KK3) Unit Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL) sejak seminggu lebih yang lalu. 

Anak sulung daripada tiga beradik itu mengalami sakit kepala sejak Januari lalu dan dirujuk ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) setelah keadaannya semakin tidak memuaskan. Selepas itu Mohd Arifuddin dirujuk ke Unit Telinga, Hidung dan Tekak (ENT) untuk rawatan sebalum ditempatkan di KK3 lebih seminggu lalu. 

"Saya berharap orang ramai mendoakan anak saya supaya kembali sihat dan dapat meneruskan persekolahan seperti biasa. Setakat ini doktor masih berusaha merawat dia. 

"Mata sebelah kiri sudah tidak dapat melihat dan mata kanannya pun sudah kabur. Telinga juga tidak beberapa dengar menyebabkan saya perlu bercakap dengan lebih kuat," katanya. 

Orang ramai yang mahu memberikan sumbangan bolehlah menyalurkannya menerusi akaun Maybank atas nama Mohd Arifuddin di nombor berikut: 5640-9850-8578.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment